Getfällar – en resurs att ta tillvara på

Getfällen är en jättefin gåva som är hållbar i dubbel bemärkelse! Den är tålig och håller i evig tid om man behandlar den rätt, men den är också klimatsmart eftersom det är en produkt som tagits tillvara på och inte skapats i syfte att konsumeras. De är riktigt varma och tack vare att de är kromfritt beredda för hand, är de mjuka och håller hög kvalitet. Det är en vacker unik inredningsdetalj men också en tålig varm fäll, perfekt i t.ex. skogsmaskinen eller på jaktpasset.

Att driva en hållbar gård inkluderar att minska svinn och ta tillvara på så mycket som möjligt. En naturlig del av det är att ta tillvara på kött och fällar när det är dags för slakt. Vi föder alltså inte upp djur för köttet eller fällarna men vi ser det som en självklarhet att ta tillvara på det vi har. Tyvärr händer det att getgårdar slaktar sina killingar utan att göra det, helt enkelt för att styckning och fällberedning är för kostsamt.

När killingarna är runt 2 månader säljer vi så många som möjligt som livdjur till nya gårdar och familjer. De som inte hittar nya hem behåller vi på gården där de får beta fritt i våra hagar och växa till sig i naturlig takt tills de är stora nog att gå på slakt. Köttet använder vi främst till att göra vår getkorv eller i styckdelar vid förfrågan. Det känns bra och viktigt att kunna erbjuda kött där vi vet att djuren haft ett bra liv.

Fällarna tar vi till Frank i Flygfors för att beredas för hand. Det är en process som tar lång tid och är kostsam men för oss är det en självklarhet att även fällarna ska komma till användning.

Nu innan jul 2022 kommer vi köra en kampanj för att uppmärksamma fällarna och vilket fint hantverk det är. Vintererbjudandet är köp 2 eller fler getfällar för 1000kr styck. Ordinarie pris är 1250kr. Här på vår hemsida har vi lagt upp bilder på varje fäll eftersom de alla är unika. Där kan ni se hela utbudet och välja era favoriter! (Fällarna kan även postas mot frakt.) Klicka här för att se fällarna.

Lämna ett svar